Karate

Karate gezegendeki en popüler dövüş sanatlarından biridir. Karatenin iki rakip arasındaki fiziksel bir savaş olmadığını, "psikolojik bir satranç" olduğunu, iki karakterin savaşı olduğunu söylemek abartı olmaz. Kazanan, daha fazla soğukkanlılığa, dayanıklılığa, el becerisine ve güce sahip olandır.

Tarih
Karatenin doğum yeri, Ryukyu takımadalarına ait Okinawa adasıdır. Okinawa'nın 1606'da Japonya tarafından ele geçirilmesinden sonra, bölge sakinleri vergilendirildi ve ağır davalara tabi tutuldu. Yerel halkın silah taşıması tamamen yasaktı, bu yüzden sıkı eğitim sayesinde çıplak elleriyle savunma ve saldırıda etkileyici bir başarı elde ettiler. Eğitim, Shao-Lin keşişlerinin öğretilerine ve yerel halkın dövüş tekniklerine dayanıyordu. Daha sonra, bu dövüş sanatı, kelimenin tam anlamıyla "Çin eli" anlamına gelen karate olarak adlandırılmaya başlandı. Ancak daha sonra, 1957'de usta Funokashi Gichin, "ka" - "Çince" karakterini "boş" anlamına gelen ünsüz bir karakterle değiştirmeyi önerdi. Bu nedenle karate, kelimenin modern anlamıyla "boş bir el" dir. Funokashi Gichin, Zen Budizmi öğretilerinin konumu tarafından yönlendirildi. burada "ka", "aklını boşalt" anlamına gelir. Onun anlayışına göre karate sadece dövüş sanatı değil, aynı zamanda ruhu yumuşatma aracıdır.

Temel bilgiler
Eğitimli bir karateka, zihnini ve vücudunu maksimum düzeyde koordine edebilir. El darbesiyle kalın bir tahta kirişi veya bir buz bloğunu kesmesi onun için zor değildir. Bugüne kadar, darbelerinin gücünü gösterdikleri birçok karateka gösteri performansı var. Bir karateka'nın profesyonel gelişimi birkaç aşamada gerçekleşir. İlk eğitim seviyesinde karateka, kasların tüm gücünü nesneye vurmak için yönlendirir. Aylarca süren eğitimden sonra, dövüş sırasında rahatlamak ve ana gücünü yalnızca darbenin sonunda yoğunlaştırmak için kendini eğitir. Birkaç yıl sonra karateka, darbenin sonunda bile kaslarını zorlamaz, adeta tüm vücuduyla vurur. Ve en yüksek gelişme seviyesinde, iç enerjinin ve vücudun birliği nedeniyle tüm darbeler tam bir gevşeme ile yapılır. Karate'nin varlığı sırasında, bu dövüş sanatının birçok stili ve yönü ortaya çıktı. Bugüne kadar ortaya çıkıyorlar, çünkü her usta öğretiye kendine ait bir şey katıyor. Bu nedenle bugün yaklaşık 200 stil ve karate okulu var.

Resim
X